Σελίδες

Home » » «Βόμβα» :Απείλησαν τον Αντετοκούμπο να μην πάει Ολυμπιακό!

«Βόμβα» :Απείλησαν τον Αντετοκούμπο να μην πάει Ολυμπιακό!

Written By Κόκκινη Κυριαρχία on Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 | 12:57 μ.μ.



«Βόμβα» :Απείλησαν τον Αντετοκούμπο να μην πάει Ολυμπιακό!



Ρωτάτε αρκετοί πως είναι δυνατόν να μην ασχολήθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με την περίπτωση του 19χρονου (16/12/1994) Έλληνα διεθνή (πλέον) με την ομάδα Νέων, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πως «ξέφυγε» από τους ερυθρόλευκους ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ, ο οποίος πρόσφατα έκανε περήφανη την πατρίδα μας αφού αναδείχθηκε στην 15η θέση του αμερικανικού ντραφτ στο ΝΒΑ.

Σε αυτό, όμως, κάνετε ένα μεγάλο λάθος! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς, βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού εδώ και αρκετό καιρό.

Από εποχής Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τον (τότε) στενό του συνεργάτη, Βαγγέλη Αγγέλου, να παρακολουθεί από κοντά την περίπτωση-εξέλιξη του ταλαντούχου μπασκετμπολίστα, έχοντας σχηματίσει εξαιρετική άποψη.

Οι Πειραιώτες, μάλιστα, αναγνωρίζοντας τις σπουδαίες δυνατότητες του αθλητή, αλλά και την τεράστια προοπτική που έχει, ξεκίνησαν τις διαδικασίες ώστε να τον αποκτήσουν με μεταγραφή, επισημοποιώντας το ενδιαφέρον τους.

Ο νεαρός γκαρντ-φόργουορντ ήταν ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ήθελε να φορέσει τα ερυθρόλευκα και περίμενε τις εξελίξεις.

Το πρόβλημα, όμως, που παρουσιαζόταν, ήταν το γεγονός πως το παλικάρι δεν είχε ακόμη ελληνικό διαβατήριο. Οπότε στο ενδεχόμενο που οι Πειραιώτες τον αποκτούσαν θα έπιανε θέση ξένου στο ρόστερ. Έτσι λοιπόν στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν μία προσπάθεια ώστε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να βγάλει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να μπορεί να αγωνίζεται ως Έλληνας στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο άλλωστε δικαιούτο ο παίκτης έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην χώρα μας.

Οι Πειραιώτες, όμως, στην προσπάθεια τους αυτή βρήκαν μπροστά τους πολλά εμπόδια και αρκετές δυσκολίες. Εμπόδια από ανθρώπους του μπάσκετ, σε συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίοι δεν ήθελαν με τίποτα να πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον Ολυμπιακό. Γιατί; Διότι ήθελαν να φορέσει τα πράσινα ή τουλάχιστον να μην πάρει μεταγραφή στους ερυθρόλευκους. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες είχε ακουστεί η εξής περίφημη ατάκα από άνθρωπο που είχε δυνατό πόστο στο ελληνικό μπάσκετ προς τον νεαρό Έλληνα αθλητή, η οποία έλεγε τα εξής: «Αν πας στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει περίπτωση να βγάζεις ελληνικό διαβατήριο». Ναι, και όμως ειπώθηκε!

Από την στιγμή, λοιπόν, που θα έπιανε θέση ξένου στο ρόστερ, αφού δεν γινόταν να βγάλει ελληνικό διαβατήριο, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κινηθεί για την απόκτηση του και άφησε την περίπτωση του στο συρτάρι. Και όποτε έκαναν προσπάθειες για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ψάχνοντας τρόπο ώστε ο παίκτης να αγωνίζεται ως Έλληνας, συνεχώς συναντούσαν μπροστά τους εμπόδια, καθώς το «κύκλωμα» στον συγκεκριμένο χώρο ξέρετε πολύ καλά τι… απόχρωση έχει. Μην λέτε, λοιπόν, ορισμένοι, ότι οι Πειραιώτες δεν ασχολήθηκαν με το παλικάρι. Ασχολήθηκαν, αλλά κάποιοι δεν τους άφηναν να προχωρήσει η μεταγραφή. Τέλος πάντων, καλή επιτυχία να έχει το παιδί στην καριέρα του.



Πηγη xxsports.gr
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου