Σελίδες

Home » » Δηλώσεις Μπαρτζώκα

Δηλώσεις Μπαρτζώκα

Written By Κόκκινη Κυριαρχία on Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 | 12:39 π.μ.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας μίλησε στο Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών, "Αθήνα 2013". Ο προπονητής των ερυθρολεύκων τόνισε μεταξύ άλλων πως θα ήταν αχαριστία στον Ολυμπιακό αν επέλεγε το εξωτερικό.
Ο coach μιλώντας στο speak.gr μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε φέτος αλλά και για την ευχαρίστηση που ένιωσε που έγινε ο πρώτος έλληνας προπονητής που κατακτά ευρωλίγκα



Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε :

Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας προπονητής όταν αναδεικνύεται "Κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκα";

"Είχα μεγάλη χαρά όταν το έμαθα, όμως δεν ήταν τόση όσο ήταν όταν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ τιμητικό γιατί ψηφίζεσαι από τους υπόλοιπους 23 προπονητές της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το αποτέλεσμα οι συνάδελφοι εκτίμησαν και τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τα πράγματα όλη τη χρονιά".

Τι είναι πιο δύσκολο για έναν προπονητή να έρχεται στον πρωταθλητή Ευρώπης που όλοι περιμένουν να μείνει ψηλά έχοντας να αντιμετωπίσει και την αμφιβολία ή όταν έχει πετύχει κάτι μεγάλο την πρώτη σεζόν να πρέπει διατηρήσει την ομάδα ψηλά;

"Ποτέ δεν έκανα επιλογή στις ομάδες που θα είχα με γνώμονα το βαθμό δυσκολίας της δουλειάς. Πάντα έπαιρνα τις αποφάσεις μου συναισθηματικά παρότι μπορεί να ακούγεται παράλογο και λανθασμένο. Όταν πήγα στην Ολύμπια Λάρισας φαινόταν δύσκολο το έργο μου, όμως η ομάδα πήγε τελικά πολλά βήματα παραπάνω. Όταν ανέλαβα το Μαρούσι η ομάδα είχε τερματίσει στην τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια και είχε μπει στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

Τότε πολλοί πίστευαν ότι είχε πιάσει ταβάνι, όμως πήγαμε ένα βήμα παραπέρα περάσαμε τα προκριματικά και τον όμιλο φτάνοντας στους "16" και για λίγο θα μπαίνουμε στους "8". Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάναμε περισσότερες νίκες από την προηγούμενη σεζόν βγαίνοντας τρίτοι.

Ο Πανιώνιος ήταν επίσης μία μεγάλη πρόκληση ώστε να επιστρέψει στην τρίτη θέση. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό τον ανέλαβα όντας πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Μόνο από αυτό καταλαβαίνετε την δυσκολία. Αν αναλαμβάνεις δουλειές με γνώμονα να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου τότε μάλλον δεν πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά. Φυσικά θα είναι δύσκολη σεζόν η φετινή, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εύκολη χρονιά σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός".


Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου