Σελίδες

Home » » Οι Ιταλοί στέλνουν Ντάνστον στον Πειραιά

Οι Ιταλοί στέλνουν Ντάνστον στον Πειραιά

Written By Κόκκινη Κυριαρχία on Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 | 1:13 π.μ.



Το ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Αμερικανό σέντερ, Μπράιαντ Ντάνστον, είναι δεδομένο και σας έχουμε αναφέρει εδώ και μέρες την περίπτωση του. Οι Πειραιώτες ψάχνουν ένα "5άρι" με αθλητικά προσόντα (δύναμη, ταχύτητα, αλτικότητα, ενέργεια) για αντικαταστάτη του Κάιλ Χάινς (θέλουν και έναν δεύτερο σέντερ στο στυλ του Πολ Ντέιβις της Χίμκι) και ήταν μεταξύ των Μπράιαντ Ντάνστον και Γκάνι Λαουάλ. Όπως φαίνεται, όμως, και σύμφωνα με τους Ιταλούς, οι ερυθρόλευκοι κατέληξαν στον πρώτο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν (2012-2013) στην Βαρέζε.

ο Μπράιαντ Ντάνστον τις τελευταίες μέρες αρνήθηκε τόσο την πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο Τζινς, όσο και την προοπτική να αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Μπρούκλιν Νετς, και όλα αυτά για χάρη των επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητών Ευρώπης. Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει 1.000.000 ευρώ (αν και το πιθανότερο είναι δολάρια) στον Αμερικανό σέντερ, μία εξαιρετική προσφορά (πιθανότατα για διετές συμβόλαιο, δηλαδή 500.000 ετησίως) την οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί ο παίκτης, καθώς ήταν η μεγαλύτερη που είχε στα χέρια του. "Οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν έναν δεύτερο αθλητικό σέντερ από το ιταλικό πρωτάθλημα, ύστερα από την μεταγραφή του Σέντρικ Σίμονς", αναφέρουν.



Αυτός είναι ο Ντάνστον





Ο Αμερικανός σέντερ (2.03 ύψος), Μπράιαντ Ντάνστον, είναι 27χρονών (28/5/1986) και την σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Βαρέζε. Ολοκλήρωσε την χρονιά με 14.2 πόντους (62% στα δίποντα, 74% στις βολές), 7.4 ριμπάουντ και 2.1 μπλοκ σε 41 αναμετρήσεις. Πρόκειται για ένα "5άρι" με αθλητικά προσόντα, όντας γρήγορος, αλτικός και πολύ δυνατός. Από τους λεγόμενους "σκληρούς" παίκτες που ρίχνουν "ξύλο". Βγάζει μπόλικη ενέργεια στην άμυνα, αλλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είναι ικανός και δραστήριος στην επίθεση έχοντας καλά τελειώματα, του αρέσει να ποστάρει, επιδιώκει να καρφώνει, παίζει "πικ-εν-ρολ", ενώ είναι και αποτελεσματικός ριμπάουντερ.



Έχει έφεση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όντας ένας "ψηλός" που ξέρει να κάνει δύσκολη την ζωή των αντιπάλων του (καλός μπλοκέρ, κλέβει μπάλες) και συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία για να αποτελέσει τον σέντερ-φόβητρο μέσα στην ρακέτα των Πειραιωτών, δηλαδή το "θεριό" στην άμυνα. Να σημειώσουμε πως ο Μπράιαντ Ντάνστον έχει και εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς την σεζόν 2010-2011 αγωνίστηκε με την ομάδα του Άρη, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Στη θεωρία ταιριάζει αρκετά με το στυλ που παίζει ο Ολυμπιακός, μια ομάδα του πικ-εν-ρολ, που ψάχνει ψηλούς να σκρινάρουν και να ρολάρουν γρήγορα στο καλάθι. Στα αρνητικά το ότι δεν έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα.

Πηγη redplanet


Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου