Σελίδες

Home » » Υπόθεση Σπανούλης

Υπόθεση Σπανούλης

Written By Κόκκινη Κυριαρχία on Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 | 7:17 π.μ.



Οι Ισπανοί επιμένουν, αλλά οι Ρώσοι είναι αυτοί που ετοιμάζονται να αρπάξουν τον Βασίλη Σπανούλη. Μπορεί η συνάντηση που θα έχει με τους Αγγελόπουλους να ανατρέψει την κατάσταση;

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα θα είναι η νέα... έδρα του Βασίλη Σπανούλη τη σεζόν 2013-14, κάτι που φαίνεται λογικό αν ληφθούν υπόψη τα νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες (10 εκατομμύρια για τρία χρόνια).







Κανείς, όμως, δεν μπορεί να είναι σίγουρος αφού εκκρεμεί η συνάντηση που θα έχει ο παίκτης με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.




Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος αφού θα πρέπει να κάνει νέα υπέρβαση για να καλύψει τις προτάσεις που έχει ο Σπανούλης από τους Ρώσους (που είναι κάτι παραπάνω από φαβορί) και τη Μπαρτσελόνα, που ετοιμάζει τη δική της ρελάνς.

Και παρά την επιθυμία των "ερυθρολεύκων" να κρατήσουν τον MVP της Ευρωλίγκας στο ρόστερ τους, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το (ακόμη αγεφύρωτο) χάσμα με τον ατζέντη του διεθνούς γκαρντ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος είναι ακόμη εκπρόσωπος του Κάιλ Χάινς και "πέτρα του σκανδάλου" σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή . Με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει να συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό που έληξε, με το 2.5 εκατομμύρια το χρόνο να φαίνεται φαρδιά πλατιά πάνω του, ήταν σαφές ότι το έργο θα ήταν δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχουν ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ που δίνουν χρήματα, ορισμένες φορές, χωρίς να ασχολούνται με το γενικότερο κλίμα της αγοράς.

Οι Ρώσοι, λοιπόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το Sport24.gr καλύπτουν όσα θέλει ο Βασίλης Σπανούλης για να κάνει μια νέα στροφή στην καριέρα του, στα 31 του, δίνοντας επί της ουσίας και το τελευταίο μεγάλο (τεράστιο, για να τα λέμε όπως πρέπει) συμβόλαιο του, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ το δείκτη δυσκολίας στην υπόθεση παραμονής του, αν ο Ολυμπιακός δεν θέλει να ισοφαρίσει ή να πλησιάσει πολύ την πρόταση των Ρώσων.

Φαίνεται, λοιπόν, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα την Παρασκευή, ότι ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά το ρόστερ του για την επόμενη σεζόν, παρότι στο αρχικό πλάνο προπονητή και διοίκησης, ήταν προφανώς να μείνει τόσο ο Κάιλ Χάινς, όσο και ο αρχηγός της ομάδας. Η θέληση των αδελφών Αγγελόπουλων να κρατήσουν τον Kill Bill, φάνηκε και στις δηλώσεις τους, για παράδειγμα του Γιώργου Αγγελόπουλου προ ημερών, ωστόσο η "σημείωση" για τις ανάγκες της εποχής που καθορίζουν τα συμβόλαια στην Ελλάδα, να αποδειχθεί το πιο σημαντικό κομμάτι των όσων είπε.

Ο Βασίλης Σπανούλης από την πλευρά του, ύστερα από δύο χρόνια στον Πειραιά, όπου βοήθησε πολύ στο να αλλάξει ο Ολυμπιακός το μπασκετικό χάρτη της Ευρωλίγκας με τις back to back κατακτήσεις, σηκώνοντας παράλληλα το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου ύστερα από 15 χρόνια, έχει βάλει για τα καλά στο μυαλό του μιας ακόμη μεταγραφής και μιας ακόμη (μεγαλύτερης γεωγραφικά από όσο το ΟΑΚΑ με το ΣΕΦ) μετακόμισης.

Φυσικά, όσο δεν υπάρχουν υπογεγραμμένα χαρτιά και οι συζητήσεις συνεχίζονται, δεδομένης και της συνάντησης που θα γίνει την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη τη δυνατότητα να πει τον τελευταίο (οικονομικό επί της ουσίας) λόγο, ώστε να αλλάξει το κλίμα και να παραμείνει ο Βασίλης Σπανούλης στην ομάδα. Ναι, είναι εύλογο πως μια αποχώρηση του Σπανούλη από τον Ολυμπιακό, να σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αλλά ας περιμένουμε να δούμε το τελευταίο επεισόδιο, πριν γράψουμε το review του σήριαλ.




Πηγη : sport24
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου